Rekonstrukce Hájenky na Zámku Račice se po zimě opět rozběhla

Po zimní přestávce se opět rozbíhají stavební práce na Zámku Račice – rekonstrukce hájenky a stodoly, kde rozšiřujeme ubytovací kapacity zámku o 10 nadstandartních apartmánů vč. restaurace a wellness.

 

Před zimní stavební přestávkou se nám podařilo realizovat kompletní hydroizolační clony stávajícího historického zdiva, provedení nového obvodového zdiva podkroví nad stodolou a zastřešení tohoto stavebního objektu. Dále bylo na objektu Hájenky provedeno nové obvodové zdivo v přízemí, ležaté rozvody vody a kanalizace, hrubé podlahy, strop a nosné zdivo v podkroví.

 

Nyní probíhají práce na dokončení konstrukce střechy pěti apartmánů nad stodolou a finalizace jejího zateplení. V březnu zde již provedeme montáž oken ve vikýřích s pohledem na nově opravenou fasádu vstupní části zámku, která se také v těchto dnech realizuje.

 

Po zimní přestávce se rovněž rozbíhá stavební činnost na objektu Hájenky, kde začínáme s montáží konstrukce krovu a následně kompletní střechy dalších pěti apartmánů.

 

V těchto dnech nejaktuálněji vznikají hrubé konstrukce tří vnitřních schodišť, jejichž realizace nám pomůže v rychlejším tempu stavebních prací.

 

Jak stavba aktuálně vypadá můžete vidět na následujícím videu.