The New York Times doporučuje Brno

Prestižní deník The New York Times každoročně zveřejňuje seznam 52 jedinečných destinací, které doporučuje v rubrice Travel k návštěvě. Pro rok 2016 je mezi nimi i Brno jako destinace, kde, jak popisuje The New York Times, najdete ukázky jedinečné architektury, ochutnáte světovou kuchyni, navštívite originální bary a skvěle si odpočinete. Brno se tak zařadilo mezi taková místa jako je Abu Dhabi, Toronto nebo Dublin, která jsou v tomto seznamu také.

 A Brno se opravdu má čím pochlubit. Funkcionalistická vila Tugendhat je jediná památka moderní architektury v České republice zapsaná na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Vila patří k nejdůležitějším funkcionalistickým dílům moderní architektury. Za na svou dobu převratný je projekt považován především pro nepřerušený obytný prostor, možnost propojení interiéru a exteriéru díky oknům zcela spustitelným do podlahy a nosnému systému celého domu z nýtovaných ocelových sloupů použitému při stavbě rodinného domu poprvé. Významnou součástí expozice je také nábytek navržený také architektem van der Rohem.

Velmi zajímavé je také brněnské podzemí zrekonstruované a zpřístupněné v nedávné době. Jedná se o výjimečný fenomén, kterým je rozsáhlý labyrint podzemních chodeb, tunelů, štol, krypt a sklepů. Sklepy pod historickým jádrem města vznikaly od středověku a nejvíce jich bylo vybudováno v době baroka. Po rekonstrukci podzemních prostor byly zpřístupněny pro veřejnost tři prohlídkové okruhy. Labyrint pod Zelným trhem je prvním z těchto okruhů. Zelný trh je jedním z nejstarších dochovaných náměstí v Brně a zdejší sklepy sloužily více než 700 jako zázemí trhovcům.  Dalším využitím bylo také obvyklé ukládání potravin, zrálo zde pivo a víno a sklepy sloužily také jako úkryt v době válek.

Dalším zajímavým místem je Masarykův okruh, kde se už od roku 1930 jezdí závody automobilů a motorek. Původní závodní okruh byl nahrazen v roce 1985 novým. Každoročně se v Brně jezdí několik závodů motorek i automobilů včetně určitě nejvýznamnějšího závodu Grand Prix České republiky, který je zařazen do seriálu mistrovství světa silničních motocyklů, nebo-li MotoGP.

Brno tak může zaujmout milovníky rychlých motorek, architektury i dobrého jídla, kteří se večer mohou sejít u jednoho stolu v některé doporučované restauraci či kavárně.

Nově vybudovaný eFi hotel v centru Brna se stylovou restaurací Stará Tkalcovna je pak  jedním z těch míst, kam se návštěvníci Brna rádi vracejí ať už přijeli za prací nebo zábavou.