Autopojištění Allianz pojišťovny obsadilo první místo v soutěži Banka roku 2014

Autopojištění Allianz získalo zlatou medaili v soutěži Banka roku 2014. Podle poroty této soutěže vyniká ojedinělým připojištěním a souvisejícími službami. Jeho princip spočívá v tom, že umožňuje motoristům složit si svůj vlastní produkt podle jednotlivých rizik.

Od samého začátku tak klienti uvidí, co a za jaké peníze si kupují. Vysoce transparentní pojištění pro motoristy navíc obsahuje i řadu novinek, počínaje nejvyšším limitem plnění na českém trhu ve výši 200 mil. korun jak při škodách na majetku, tak i při škodách na zdraví, přes nová segmentační kritéria a pojištění skel bez limitu, až po přímou likvidaci i v případě škod na zdraví. Stříbrnou příčku obsadila Allianz v kategorii pojišťoven, stejně jako v kategorii penzijních fondů.

Za poslední rok přilákala Allianz nejvíce motoristů na trhu. Kmen povinného ručení se meziročně zvýšil o více než 44 tisíc nových smluv a kmen havarijního pojištění o více než 28 tisíc nových smluv. Současně narostl i podíl nových vozidel podle značek, jejichž majitelé mají smlouvu s touto pojišťovnou.

Nová segmentace se poprvé dotýká také tovární značky vozidel. Pojistní matematici Allianz totiž zjistili, že právě tento údaj, který se už běžně uplatňuje v havarijním pojištění, hraje roli i u cenotvorby povinného ručení. Novinkou je rovněž přímá likvidace, zahrnující škody na zdraví. „Někteří naši klienti totiž měli problémy se získáním peněz po vážných úrazech, které jim způsobily vozy s povinným ručením u jiné pojišťovny, neboť jejich osud nebyl v našich rukou a my jsme jim nemohli pomoci,“ popisuje Hašplová. „To se nyní mění. Přímá likvidace, týkající se i nezaviněných škod na zdraví, jim umožní, že škodu dostanou zaplacenou přímo z Allianz a podle standardů Allianz.“

Fincentrum Banka roku 2014 je soutěží oceňující služby a produkty finančních společností, působících v ČR. O vítězích v osmi ze třinácti kategorií rozhoduje odborná porota. Hlasování probíhá korespondenční formou pod notářským dohledem, stejně jako zpracování výsledků. Porota je složena z cca 70 členů – odborníků z finanční oblasti, sféry bankovnictví, státní správy, akademické a politické sféry a v neposlední řadě i zástupců předních korporací v České republice.

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny