Tisková zpráva: založení nové akciové společnosti EFI Hotels & Properties, a.s.

Brno, 27. června 2023 – e-Finance, a.s., klíčový hráč na českém investičním realitním trhu, dnes s hrdostí oznámil dokončení prvního významného milníku v rámci své dlouhodobé investiční strategie – založení nové akciové společnosti EFI Hotels & Properties, a.s.

Tomuto strategickému rozhodnutí předcházelo oceňování majetku ve čtyřech dceřiných společnostech, které vlastní tři klíčové komerční nemovitosti v Brně na Bratislavské ulici (eFi Palace Hotel*** + pozemek a projekt na přístavbu tohoto komplexu), na náměstí 28. října (EFI SPA Hotel**** Superior & Pivovar) a v Jihlavě (EFI Obchodní Galerie). Oceňování potvrdilo hodnotu těchto nemovitostí na více než 1,23 miliardy Kč.

Po odečtení cizího kapitálu byly stanoveny hodnoty obchodních podílů v těchto dceřiných společnostech na čistých 830 milionů Kč. Tyto podíly byly následně vloženy do nově založené akciové společnosti EFI Hotels & Properties, a.s., která tak disponuje základním kapitálem ve výši 830 milionů Kč.

V souladu se svou dlouhodobou strategií připravuje koncern e-Finance, a.s. veřejnou nabídku akcií této nové společnosti, popřípadě „vyměnitelných dluhopisů“ za akcie, která se očekává na začátku roku 2024. Tato nabídka bude realizována prostřednictvím IPO a také přímé nabídky pro stávající investory.

Dosažení tohoto milníku je pro koncern e-Finance, a.s. zásadní, neboť oficiálně potvrzuje hodnotu majetku celé skupiny, který nyní přesahuje 1,5 miliardy Kč, a hodnotu vlastního kapitálu, který přesahuje 500 milionů Kč. Tyto čísla budou poprvé reflektovány v účetní závěrce e-Finance, a.s. za první pololetí roku 2023.

Těšíme se na další pokrok v rámci naší dlouhodobé investiční strategie a děkujeme všem našim investorům za jejich podporu a důvěru.

e-Finance, a.s.

fotokoláž projektů e-Finance