Allianz nabízí pojištění „zlomeného srdce“

Z nedávného průzkumu jedné pojišťovny vyplynulo, že pětina českých párů by si ráda uzavřela pojištění pro případ, že by jejich vztah ztroskotal. A dokonce by do takového pojištění neváhaly investovat i tisíce. Na Valentýna taková možnost pojištění ještě nebyla, ale dnes již ano. Allianz přichází 1. dubna s připojištěním „zlomeného srdce“.

Prvotní nápad na jeho zavedení se „narodil“ v sesterské společnosti Allianz – Slovenská poisťovňa. Na infolinku Allianz SP zatelefonovala mladá žena a dožadovala se, aby do životních produktů bylo zahrnuto nové připojištění nešťastné lásky. Produktový management Allianz – SP odpověděl, že je to zajímavý tip, ale že tato citová újma v produktech životního pojištění krytá není a zatím ani nebude.

Zato tým guru životního pojištění Allianz se hned dal do rozpracování požadavku a vytvořil připojištění zlomeného srdce. Jeho konstrukce je jednoduchá. „Pokud majitel nebo majitelka životního pojištění potká potenciálního partnera, začne si platit měsíčně pojistné. V případě, že vztah po několika měsících nebo letech zkrachuje a pár se rozejde, pojišťovna začne vyplácet pojištěnému předem dojednanou sumu jako odškodné za zlomené srdce,“ uvádí šéf životního pojištění Allianz Martin Podávka.

Při konstrukci pojištění si produktoví manažeři položili otázku, zda je zlomené srdce nahodilým rizikem, které je podstatou jakéhokoliv pojištění. Minimálně jednou za život totiž potká každého z nás, třeba podobně jako jiná zlomenina. „Proto bylo třeba nastavit patřičné mechanismy, které zamezí zneužití tohoto pojištění k případným pojistným podvodům. Pojištěný tak k hlášení „milostné“ škody přiloží lékařskou zprávu z koronární jednotky a rentgenový snímek s prokazatelnou frakturou srdečního svalu,“ dodává M. Podávka.

Pak už nic nebrání vyplacení finanční náhrady za utrpěnou škodu, která má jediný účel – láskou zklamanému partnerovi dostat se ze splínu, aby mohl začít hledat znova. A vzhledem k tomu, že každý člověk, který se neomezuje na sexuální orientaci a jazykové či kulturní rozdíly, má na naší planetě na výběr z přibližně půl miliardy potenciálních partnerů, je velká pravděpodobnost, že jednou, třeba právě na Apríla, to určitě vyjde.

Zdroj: tisková zpráva pojišťovny Allianz