Cestu jim zkřížil klokan, žirafa i los. Někteří turisté si na dovolené příliš neodpočinou

Praha, 19. srpna 2015;

Na dovolenou jezdíme za odpočinkem, ne vždy se však záměr podaří. Dokládají to netradiční nehody klientů Allianz v zahraničí. Ukazuje se, že pro neobvyklé zážitky ani nemusejí cestovat příliš daleko, což je také případ letošního léta. „Vzhledem k nevyzpytatelné situaci v mnoha oblíbených destinacích Čechů volí letos naši klienti nejčastěji cestu do Chorvatska a Německa,“ uvádí Kristýna Melicharová, vedoucí prodeje cestovního pojištění Allianz pojišťovny. Řada téměř neuvěřitelných příběhů má původ v nečekaném setkání s exotickými zvířaty.

Mírně otřesená se z loňské dovolené vrátila rodina, která se rozhodla pro vyjížďku do safari severně od německého Hannoveru. Když rodiče s dcerkou v parku na chvíli zastavili, neprozřetelně nechali otevřené okénko u auta. Na jedné ze sedaček přitom měli položenou svačinu – několik jablek. Těch si rychle všimla kolemjdoucí žirafa, strčila hlavu do auta, avšak po spatření lidí si svůj záměr rozmyslela a snažila se z vozu okamžitě dostat ven. Zaklínily se jí ale růžky a pryč se dostala až po několika trhnutích proti karoserii a značném poničení bočních dveří vozu.

Téměř neuvěřitelný zážitek si z cest odnesl další klient Allianz, který se v Norsku u silnice snažil rychlým manévrem vyhnout losovi – a ve smyku poté naboural do medvěda, který stál jen o kus dále. Naštěstí nakonec ani řidič, ani zvířata neutrpěla vážná poranění. Jinému klientovi zase skočil před auto klokan. Nikoli v Austrálii, ale hned za českými hranicemi v Bavorsku. Utekl majiteli obchodu se zvířaty. Nehodu přežil, řidiči způsobil šok a menší škodu na autě.

Ne vždy však skončí podobné situace „remízou“. Při lovu na lišku poblíž běloruského města Grodno střelec zvíře sice zranil, ale nezastřelil. Rozhodl se mu proto uštědřit ránu z milosti. K lišce se přiblížil, ta v reflexu cukla nohou a podařilo se jí stisknout spoušť mužovy zbraně. Klienta rána zasáhla do nohy a musel být hospitalizován. Liška utekla.

Pokud se na dovolené ocitnete v krizových situacích, hned jak to bude možné, kontaktujte asistenční službu své pojišťovny. Pomůže vám s řešením problému a dohlédne, abyste dodrželi postup, který bude co nejlépe odpovídat pojistným podmínkám. Maximálně tak zvýší šanci na úspěšnou likvidaci vaší pojistné události.

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.