Základní informace o povinném ručení

Povinné ručení musí mít každé motorové vozidlo

Povinné ručení musí mít každé motorové vozidlo

Každý vlastník motorového vozidla je určitě obeznámený s povinným ručením. Tento článek ale není určený jen těm, kteří o povinném ručení neví nic a koupi vozidla teprve plánují. Zajímavé a nové věci v něm možná objeví i zkušenější řidiči.

Oficiálně pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je povinné pojištění motorového vozidla. Pokuta za vozidlo bez povinného ručení může dosahovat až 40 000 Kč a následuje buď pojištění, nebo odevzdání tabulky registrační značky vozidla a ponechání Vás tak prakticky bez dopravního prostředku.

Povinné ručení zajistí, že pokud se svým vozidlem způsobíte újmu jinému člověku na majetku nebo na zdraví, bude pojišťovna krýt následné náklady. Počítají se sem náklady na opravu (především vozidel), škoda na zdraví nebo usmrcením, ale také například škoda ve formě ušlého zisku nebo právní zastoupení druhé strany. Platí, že minimální limit povinného ručení při škodě na zdraví je 35 milionů Kč a při škodě na majetku také 35 milionů Kč.

Háček je právě v tom, že do uvedeného výkladu nespadají Vaše škody jako viníka nehody. O tyto záležitosti se stará tzv. havarijní pojištění. To je na rozdíl od povinného ručení zcela dobrovolné. Toto rozdělení činí poněkud přehledným současná situace na trhu s pojištěním, kdy se pojišťovny snaží nabízet k povinnému ručení i výhody, které byste spíše čekali u havarijního pojištění. V údajích o variantách povinného ručení si tak můžete přečíst o limitu plnění pro škodu na Vašem vozidle, o úrazovém pojištění řidiče či posádky vozidla a podobně. Plnohodnotnou náhradu havarijního pojištění však nehledejte.

Je také pravda, že drtivá většina těch, kteří si pořídí havarijní pojištění, ho pořizují u stejné pojišťovny. Důvodem nebývá jen prostá touha po jednotnosti, ale především výhody, které pojišťovny za tuto tzv. propojištěnost nabízejí.

Zajímavé zpestření přibylo na počátku nového tisíciletí – od roku 2000 platí systém bonusů a malusů. V praxi to znamená, že pokud 12 měsíců nezaviníte nehodu, získáte (většinou 5%) bonus, kterých může být více a sčítají se. Projevují se jako sleva na pojistném. Za zavinění dopravní nehody naopak získaný bonus ztrácíte, v horším případě přichází na řadu malus, když se dostanete do záporných čísel. Malus poznáte jako přirážku k pojistnému.

Mezinárodně uznávaným průkazem povinného ručení je tzv. zelená karta. Tu dostane pojistník ihned po podepsání pojistné smlouvy, při uzavření on-line se posílá emailem, kdy barevně vytištěná platí do doby, než se pojistníkovi do rukou dostane skutečná.

Objevují se i případy, kdy povinnost tohoto pojištění vede některé zájemce k mylné domněnce, že je jedno, u které pojišťovny si ho zřídí. Povinnost pro každého však určitě neznamená jednotnost. Naopak: jelikož každý, kdo vlastní motorové vozidlo, musí mít k němu povinné ručení (u nás přibližně 5 milionů případů), pojišťovny se předhánějí s výhodami. U povinného ručení lze vidět konkurenční boj pojišťoven více než u jinde, a to v podobě bonusů, slev, limitů plnění i například rozsahu asistenčních služeb. Zájemcům se tedy prostudování pestré nabídky vyplatí.

Na našich stránách www.pojisteni.com/povinne-ruceni-porovnani si můžete zjistit, zda neplatíte příliš vysoké povinné ručení, vybrat z nabídek pojišťoven tu správnou a během několika minut mít povinné ručení nové, se kterým budete spokojeni. Můžete si ho u nás sjednat u pojišťoven AXA, ČSOB, Wüstenrot, Triglav, Slavia a u Hasičské vzájemné pojišťovny, u kterých si můžete srovnat automaticky vypočítané pojistné. Při sjednání pojištění u České pojišťovny, České podnikatelské pojišťovny a pojišťoven Allianz, Generali a Uniqa Vám pojistné rádi sdělíme po telefonu nebo e-mailem.