Přes klientský portál MojeAllianz mohou lidé ovládat své smlouvy na dálku. Je jich už 65 tisíc a přihlašují se nejčastěji od pondělka do středy

Praha, 18. června 2015; Máte nové příjmení, adresu, nebo potřebujete nahlásit jinou změnu? Klienti Allianz to mohou udělat přes portál MojeAllianz, který již téměř tři roky zajišťuje svým uživatelům detailní přehled o pojistkách a platbách, včetně kontaktů na poradce. Z hlediska bezpečnosti jde samozřejmě o pečlivě zabezpečený přístup, podmíněný registrací a příslušnými vstupními údaji, takže žádný únik dat nehrozí. Navíc celkové uspořádání portálu je velmi jednoduché a návodné. 

„Mnoho věcí se dá vyřizovat po telefonu, ale všichni víme, že jasný písemný přehled, dostupný nonstop, žádný telefonní hovor nahradit nedokáže. Proto máme aplikaci MojeAllianz,“ vysvětluje Václav Hrubý ze CRM Allianz pojišťovny. Takže pokud se klienti rozhodnou zkontrolovat své pojistky a ujistit se o tom, že jsou správně nastavené
a zaplacené, případně se chtějí podívat, kdy konkrétně mají splatnost, mohou to udělat kdykoli a odkudkoli, stačí jim k tomu pouze internetové připojení. 

„A je jich čím dál víc. Zatímco koncem roku 2012 bylo necelých 6 tisíc registrovaných, dnes je jejich počet více než desetinásobný a každý měsíc přibývají až čtyři tisíce nových klientů a klientek. Mezi novými uživateli totiž roste zastoupení žen, aktuálně jich je kolem
36 procent,“ doplňuje Libor Marek, který má portál MojeAllianz na starosti. 

Nejčastěji zastoupenou věkovou kategorií jsou lidé ve věku 35 – 40 let – 18 %, zhruba po
15 % pak mají klienti ve věku od 30 do 35 let a od 40 do 45 let. Lze tedy říci, že zhruba polovina klientů je ve věku 30 – 45 let. Ale ani senioři nad 60 let se nenechají zahanbit, s počítačem jich kamarádí více než desetina. 

„Portál využívají zejména pojištění z Prahy, Brna a dalších větších měst, ale postupně přibývají i ti z menších obcí. Nejčastěji mají sjednáno životní pojištění nebo penzijní připojištění a k nim průměrně další jednu až dvě smlouvy. Výjimkou však nejsou ani majitelé šesti a více smluv,“ dodává Václav Hrubý. 

Zajímavostí je, že lidé myslí na své pojištění nejvíc začátkem týdne, nejvíce se jich přihlašuje vždy dopoledne mezi 9. – 11. hodinou, a to od pondělka do středy, přičemž první pracovní den jednoznačně vede. Zhruba 40 % pojištěných si smlouvy kontroluje minimálně jednou měsíčně, mnohdy i častěji.  A co klienti přes portál mění? Většinou osobní a kontaktní údaje, platí pojistné, odesílají dotazy, nebo si prohlížejí výpisy, naopak nejméně často mění frekvenci placení, či svého poradce. 

Portál www.mojeallianz.cz je určený nejenom klientům Allianz pojišťovny, ale i Allianz penzijního fondu a umožňuje rovněž on-line platby kartou. Aktuálně až do 30. černa 2015 probíhá pro nově registrované uživatele soutěž o zajímavé ceny – stačí se jen zaregistrovat, a po vyřízení přístupových hesel klientský portál alespoň jednou navštívit. Více o soutěži najdete na www.allianz.cz/soutez 


Allianz pojišťovna, a. s.,
je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.