Slavia pojišťovna představuje novinku. Pojištění elektrických koloběžek

S tím, jak se zvyšují denní teploty i ceny za benzín a naftu, stanou se běžným dopravním prostředkem pro řadu lidí ve městech elektrokoloběžky. Jenom v Praze už je jich v provozu přes dva tisíce. Jejich pronájem je jednoduchý, levný, a kdo je využívá, dopravuje se po městě rychle. Protože však i tyto stroje dokáží svému okolí způsobit škodu, rozhodla se Slavia pojišťovna jejich řidičům poskytovat odpovědnostní pojištění. Buď zdarma, nebo za korunu denně.

V produktu Slávia pojišťovny Šťastný domov je zbrusu nové riziko Pojištění odpovědnosti z provozu kol a koloběžek. Vztahuje se i na koloběžky, které se s příchodem jara stávají viditelnější. Kdo si je od letošního roku vypůjčí s odpovědnostním pojištěním od Slavie, nemusí se bát, že by škodu, kterou na nich způsobí svému okolí, musel zaplatit z vlastní kapsy.

Každý, kdo má u Slávie sjednané pojištění občanské odpovědnosti, lidově nazývané „pojistka na blbost“ s pojistnou částkou vyšší než 10 milionů korun, dostává od Slavia pojišťovny tuto novinku zdarma. A kdo si ji zvolí samostatně, nebo v rámci jiné kombinace, zaplatí za celý rok necelé čtyři stovky. Konkrétně 399 korun. Jinak řečeno, denně takové pojištění přijde přibližně na jednu korunu.

Pojištění odpovědnosti z provozu jízdních kol a koloběžek se týká jednostopých dopravních prostředků, které jsou vybaveny přídavným elektrickým motorem s maximálním výkonem do 250 W a dosahují rychlosti do 25 km/hodinu. Pojištění se vztahuje na území celého světa a Slavia pojišťovna jej poskytuje bez spoluúčasti.