Startuje TV reklamní kampaň UNIQA pojišťovny

Od začátku února poběží další vlna reklamní kampaně UNIQA pojišťovny s podtitulem Myslete na štěstí srdcem. Cílem celoevropské kampaně koncernu UNIQA Insurance Group, která odstartovala první vlnou už loni na podzim, je podnítit zájem o aktuální témata našeho života a hlavně o aktivní přístup. Součástí je i nový korporátní slogan Myslete UNIQA. Poprvé bude v televizi u nás nyní k vidění nejen imageový, ale také produktově laděný spot.

Smyslem nové reklamy je motivovat veřejnost, klienty i zaměstnance, aby usilovali o osobní štěstí a životní radost. Někdy to není snadné, protože takové pocity nepřijdou samy od sebe. Vždycky platí, že za naše štěstí i spokojenost jsme zodpovědní především sami. Nezřídka je zapotřebí odvaha ke změně, otevřená mysl nebo dokonce osobní statečnost. UNIQA pojišťovna chce být oporou všech, kteří jsou ochotni vzít svůj život do vlastních rukou, a vytvářet pro ně zázemí pro případ nepříznivých situací.

„Nikoho nesoudíme, nementorujeme. Ale jsme pozitivní a chceme předat povzbuzení těm, kteří jsou připraveni o svoji radost zabojovat,“ popisuje smysl kampaně Eva Svobodová, manažerka marketingu a PR UNIQA pojišťovny.

Už loni na podzim přišla UNIQA v rámci nové komunikační strategie s image TV spoty v délce 40 a 30 sekund. Z uskutečněného testu kampaně vyplynulo několik zásadních doporučení, která byla zohledněna pro jarní vlnu TV kampaně: byly vybrány sekvence, které si veřejnost pamatovala lépe, a pro ještě lepší přiřazení spotu značce bylo doplněno logo do celé stopáže. Voiceover v podání Michala Dlouhého a hudba byly vzhledem k velmi pozitivnímu přijetí od diváků ponechány beze změny.

Na kratší imageovou vlnu naváže v únoru i produktově laděný TV spot. Je zaměřený na životní pojištění a váže se k jedinečnému benefitu na českém pojistném trhu – speciální akční prémii při narození dvojčat, trojčat a vícečat. Je prokázané, že počet vícečetných porodů v posledních letech významně stoupá. To souvisí zejména se stále se zvyšujícím věkem rodiček, který již překročil 30 let. Ve věku nad 30 let je přitom každý čtyřicátý porod vícečetný, zatímco u mladších žen je to každý šedesátý. Hlavní roli v tomto trendu hraje asistovaná reprodukce.

Srdcem kampaně Myslete na štěstí srdcem je speciální microsite myslete.uniqa.cz. Na ní se veřejnost nejen dozví o smyslu a pozadí celé kampaně, ale současně může k popisovaným tématům doplnit svůj komentář nebo zkušenost, hlasovat pro vybraná témata a navrhnout další náměty.

TV spoty pocházejí z dílny rakouské agentury Springer & Jacoby. Na přípravě kampaně a její lokální české adaptaci spolupracuje UNIQA pojišťovna s kreativní agenturou FCB Prague. Nákup médií obstarává agentura Mindshare.

Zdroj: tisková zpráva pojišťovny UNIQA