Jak úspěšně prodat nemovitost – 3. díl – Finance

Důvodů k prodeji nemovitosti může být celá řada. Dům, byt, chalupu či pozemek už například nepotřebujete nebo ho jednoduše chcete vyměnit za jinou nemovitost. Čas Vás v tomto případě sice moc netlačí, ale nemovitost přesto chcete prodat co nejdříve a za co nejvyšší cenu. I tak je proto dobré pořádně si prodej připravit a dobře se mu věnovat.

Méně příjemným důvodem prodeje nemovitosti je finanční tíseň, kdy naléhavě potřebujete hotovost na úhradu závazků či dluhů. Prodej v časové tísni je vždy nevýhodný – prodávající nemá čas čekat na solidního kupce, je nucen snižovat cenu a jednat i s problematickými zájemci. Rychlý prodej je v praxi často ztížen tím, že na nemovitosti váznou různé zástavy zapsané v katastru nemovitostí. I to má ale řešení, v tomto případě se ale bez pomoci realitní společnosti zřejmě neobejdete.

Při prodeji nemovitosti s realitní kanceláří máte možnost získat část peněz dříve, než naleznete vhodného kupce. Kvalitní realitní společnost má dostatek finančních prostředků na to, aby vám poskytla půjčku na prodávanou nemovitost. Z těchto peněz můžete například splatit nejnaléhavější dluhy, vyplatit své závazky a uvolnit zástavu. Získáte určitý čas a nemovitost můžete prodat výhodněji.

Tuto službu nabízejí různé finanční instituce. Pokud se rozhodnete prodávat svoji nemovitost prostřednictvím e-Finance, budete moci využít možnosti vyplacení části prodejní ceny ještě před samotným prodejem!