Zámek Račice otvírá 13.6. svoje brány!

Vážení,

 

dovolte, abychom Vás pozvali od 13. 6. 2022 na Zámek Račice, jenž je po staletí impozantní dominantou Vyškovska. Tímto zahajujeme poslední sezónu před rozsáhlou rekonstrukcí, která Zámek Račice na podzim čeká!

 

V prostorách zámku a předzámčí Vám nabídneme ubytování v apartmánech a pokojích turistického typu. V předzámčí nabízíme letos i luxusní apartmány a pokoje executive v retro-lux stylu. Po čas návštěvy můžete využít všeho, co zámek a okolí nabízí. V blízkosti zámku se nachází spoustu destinací, které totiž stojí za navštívení.

 

Můžete se vydat na túru kolem Pístovického rybníku (3 km), naučnou stezkou Rakoveckého údolí (3,5 km), k poutnímu kostelu Křtiny (10,5 km) anebo na rozhlednu Chocholík (6 km). Ideální výlety pro děti jsou Dinopark Vyškov (10 km), vyjížďky na velmi klidných koních (9 km) a Muzeum letecké a pozemní techniky (10 km). Pro milovníky přírodních skvostů se blízko od zámku nachází jeskyně Výpustek (12 km) či Moravský kras (26 km).

 

Na zámku na Vás čekají 2 prohlídkové okruhy. Prohlídkový okruh „Piano nobile“ Vás provede tradičními prostory zámku. V prohlídkovém okruhu „Zámecká sklepení a hospodářské zázemí zámku“ nahlédnete do sklepních prostorů, které jsou vytesané do skály, uvidíte technologii historického vytápění obytných místností a další zajímavosti. Na konci prohlídky od nás zdarma dostanete tištěnou brožuru Zámek Račice – Ilustrované dějiny a těšit se můžete i na animované překvapení!

 

Je tu možnost jak kulturního, tak i sportovního vyžití. V okolí se nacházejí cyklotrasy, stezky nebo si můžete posedět přímo na nádvoří zámku, kde je připravený prostor pro grilování, ohniště a také můžete ochutnat naše řemeslné pivo z EFI Pivovaru.

 

Zámek Račice, to je více než jen dovolená!

 

Těšíme se na Vás.

 

Tým Zámku Račice

www.zamekracice.cz

tel.: 515 555 549

e-mail: info@zamekracice.cz