EFI PIVOVAR SE VRHL NA VÝROBU LIMONÁD!

Nemůžeme být šťastnější, že je po našem řemeslném pivu taková poptávka, díky které jsme byli nuceni přistoupit k rozšíření našeho EFI Pivovaru. A jelikož jsme plánovali i rozšíření našeho sortimentu, vrhli jsme se na výrobu vlastních limonád pod značkou EFI BEAER!

 

Hlavní sládek EFI Pivovaru, Zdeněk Zika, nám odpověděl na několik otázek týkajících se limonád:

Jak vás napadla myšlenka začít vyrábět limonády? Co bylo tím prvotním impulzem?

Na čepu jsme již měli samozřejmě naše vlastní pivo, náš cider a jediné, co nebylo z naší produkce, byly limonády. Tak jsme se začali zajímat o tuto výrobu a rozhodli se, že se pustíme i do limonád.

Co vše je vlastně potřeba pro zahájení výroby limonád? Bez jakých technologií se neobejdete?

Pro výrobu je potřeba pár nezbytných věcí. Speciálně upravený tank na úpravu vody a míchání sirupu (koncentrátu) s vodou – takové máme dva po 1000l. Poté samotné sytící zařízení, které máme od českého výrobce Morávek CTF s.r.o. Dále samotné limonádové sirupy a příchutě, které pro nás vyrábí opět česká firma – Andree&Andree. No a samozřejmě další nezbytné drobnosti – sudy, lahve, etikety, čistící a sanitační zařízení atd. A hlavně se neobejdeme bez člověka, který celou výrobu zajistí.

Jaké příchutě budete vyrábět?

V plánu máme tyto příchutě – Black Cola, Brown Cola, Tonic, Malina, Pomeranč, Bezinka, Ledový broskvový čaj, Ionťák, Energy drink.

Můžeme už někde nějaké Vaše limonády ochutnat?

Zatím můžete v našich restauracích na čepu ochutnat naši Brown Colu a Malinu, záhy přijde na řadu i Pomeranč a postupně další příchutě – na čepu i v lahvích. Zastavte se k nám do EFI Hostince Osmec nebo do EFI Hostince Zelňák a dejte nám vědět, jak Vám naše limonády chutnají!

 

EFI BEAER