eFi Obchodní galerie Jihlava

Bývalý polyfunkční dům Globus v hlavním městě kraje Vysočina jsme získali v roce 2016. Po rozsáhlé rekonstrukci a revitalizaci jsme z něj vytvořili lukrativní objekt s názvem eFi Obchodní galerie Jihlava s obchodními a kancelářskými prostorami a s bytovými jednotkami, které úspěšně pronajímáme. Naše plány zde ještě nekončí…

eFi Obchodní galerie Jihlava

 

Je to již nějakou dobu, co jsme na našem blogu přinesli informace o naší akvizici v kraji Vysočina, když naše společnost získala bývalý polyfunkční dům Globus v centru Jihlavy.

V souladu s našimi záměry jsme se pustili do projektování, schvalovacího řízení a nakonec do vlastní rozsáhlé rekonstrukce objektu spočívající v zateplení budovy, novém opláštění a výměně oken. Ve vnitřních prostorách jsme vybudovali nový osobní výtah a modernizovali všechna podlaží. Přibyly nové obchodní prostory, nová sociální zařízení a kuchyňky.

Součástí rekonstrukce bylo také vybudování nových ubytovacích jednotek, u kterých jsme od počátku předpokládali využití především studenty jihlavských vysokých škol nebo externími pracovníky místních firem.

Díky našim investicím se nám podařilo tuto nemovitost revitalizovat a nabídnout stávajícím i novým nájemníkům nové možnosti pro jejich podnikání a bydlení. Nabídka se na trhu setkala s dobrým ohlasem. Objekt dostal s novým kabátem i nové jméno „eFi Obchodní galerie Jihlava“.

Z pronajímatelných obchodních a skladovacích ploch o rozloze přes 3.200 m2 máme pronajato více než 2.850 m2, což představuje 85 %, přičemž dalších 238 m2 skladovacích ploch využívá náš koncern. Aktuální obsazenost komerčních ploch objektu se blíží k 95 %. O brzkém pronájmu zbývajících volných 76 m2 kancelářských a 182 m2 obchodních ploch nemáme pochybnosti, protože z bývalého Globusu jsme vytvořili „velmi dobrou adresu“.

Na dalších 227 m2 jsou již výše zmíněné bytové jednotky. Celkem jde o 3 byty uspořádané pro studentské bydlení, kde v každém bytě je společná kuchyně a jednotlivé pokoje mají charakter obytných ložnic. Toto řešení se osvědčilo a všechny byty s kapacitou 15 lůžek jsou pronajaté.

Plány koncernu e-Finance, a.s. s Obchodní galerií ale nejsou konečné. V další etapě vybudujeme bytovou nástavbu, která nabídne obyvatelům Jihlavy nové možnosti luxusního bydlení v samém centru města včetně parkování na vlastním pozemku.

 

Ivo Mezlík, manažer projektu
eFi Obchodní galerie Jihlava