Státní tiskárna cenin si cení našich dluhopisů

IMG_7911Snaha naší společnosti co nejlépe zabezpečit investice ve smyslu ochrany investorů do dluhopisů, které emitujeme, má dva rozměry. Tím prvním je naše samotná činnost, tedy investování prostředků získaných prodejem dluhopisů do perspektivních nemovitostí, u kterých předpokládáme stabilitu a  nárůst jejich hodnoty. O našich investičních projektech Vás průběžně informujeme v našem blogu, na našich webových stránkách či v našem časopisu e-Finance Žurnál.

Druhou dimenzí ochrany našich investorů je zabezpečení samotných listinných dluhopisů proti padělání. Proto jsou naše dluhopisy opatřeny souborem ochranných prvků a necháváme je tisknout u těch nejpovolanějších – ve Státní tiskárně cenin, s.p.

V letošním roce oslavila Státní tiskárna cenin 90 let svého působení. Při této příležitosti uspořádala výstavu „90 let se Státní tiskárnou cenin“ v krásných prostorách Strahovské knihovny. Vernisáže konané 5. dubna se zúčastnila řada významných osobností, mezi jinými guvernér ČNB Jiří Rusnok nebo bývalý prezident Václav Klaus.

„Státní tiskárna cenin se v takovémto rozsahu představuje veřejnosti vůbec poprvé. Na téměř čtyřech desítkách panelů si mohou návštěvníci prohlédnout nejzajímavější exponáty od první republiky až po současnost. Jako například původní kresby, návrhy a rytiny bankovek, které známe nebo které byly doposud skryty v trezoru, historický gilošovací stroj a mnoho dalšího,“ uvedl generální ředitel Státní tiskárny cenin Tomáš Hebelka na tiskové konferenci v rámci vernisáže, která se konala 5. 4. 2018 v prostorách výstavy v zimním refektáři Strahovského kláštera. Více informací o výstavě a vernisáži najdete zde.

Je nám velkou ctí, že grafiku a provedení dluhopisu e-Finance, a.s. shledali odborníci, připravující tuto ojedinělou výstavu, natolik zdařilé, že ho zařadili mezi vystavované exponáty.

stc4

Výstavu později navštívila ministryně financí ČR Alena Schillerová. A zde je tip pro naše pozorné čtenáře: zkuste najít na fotografii s paní ministryní Schillerovou dluhopis e-Finance. Když si obrázek trochu přiblížíte, nemělo by Vám to dát mnoho práce.

Grafické podobě našich dluhopisů, stejně jako jejich zabezpečení budeme i nadále věnovat naši pozornost tak, aby se investorům líbily nejen kvůli příznivým výnosům, ale i z estetického hlediska.

Článek o návštěvě paní ministryně financí najdete zde.