Jak dopadl e-Finance Sport Team na dalším extrémním závodě Trnava X Race?

e-Finance Sport Team má za sebou další extrémní závod, a to Trnava X Race. Jaký závod byl a jak dopadl? Na dojmy a celkový průběh závodu jsme se zeptali toho nejpovolanějšího – závodníka Pavla Srbeckého, který nám celý závod barvitě popsal. Děkujeme!

 

Průběh Trnava X Race očima závodníka Pavla Srbeckého

„Tak víkend je za námi a bylo to teda fest tvrdý. Na letošním Mistrovství republiky se v Trnávce sešly davy kajakářů – každý, kdo v tomto něco znamená. Organizátoři letos první disciplínu – fun slalom, okořenili extra délkou navíc, výsledné časy tak byly téměř o třetinu delší než předešlé roky. Vyčerpání závodníků v druhé půlce tratě pak rázem změnilo jinak nezákeřné průjezdy v leckdy i boj o život. Umělý vodácký kanál Trnávka totiž končí finálním skokem s velkým vývařištěm, které se nesmí podcenit, ať už je vyčerpání jakékoliv. Tuto část zde oceňují zejména diváci na břehu.

Fun slalom dojíždím na solidním čtvrtém místě, což mi dává šanci na bednové umístění. Týmová kolegyně Lucka Součková zajíždí excelentní jízdu a zakončuje na 2. pozici v ženách. Následuje dvouhodinová přestávka a po ní hlavní část závodů: sprint, a finální kontaktní kayak cross.

Sprint je moje tradičně úspěšná disciplína, v které se věřím nejvíc. Pocit z jízdy mám v cíli i přes extrémní vyčerpání a lapání po dechu pozitivní a věřím si na čelní pozice. Nicméně drobné zaváhání v půlce tratě, které mne donutilo přijmout alternativní průjezd mimo ideální proud mne nakonec v našlapané konkurenci posunul až na 8. příčkou, což je dozajista zklamání. Součet bodů disciplín pak pro mne znamená 4.postupové místo do finálního kajak crossu. Lucie kopíruje svůj výkon ze slalomu a ve sprintu končí druhá za vedoucí Veronikou Vojtovou, která, zdá se, nemá dnes konkurenci a podává výkony které by i v mužích stačili na druhé-třetí místo.

Po přestávce tedy rychle občerstvit, doplnit energii z EFI Pivovaru jejich energy drinkem EFI Beaer Lemonade Energy a začíná hlavní disciplína: kayak cross – divácky atraktivní, protože startují zaráz vždy čtyři závodníci a v kontaktních soubojích se prokousávají peřejemi a několika obtížnými povinnými dotykovými bannery. Postupují vždy dva nejlepší až do úplného vyčerpání do pátého finálního kola. O zábavu není nouze, pořadí není jisté do konce, souboje vypadají drsně, ale dnes to končí bez úrazu, jen s pár zlomenými pádly. Přes tvrdou konkurenci se nakonec probojuji do finále, kde i přes první pozici v úvodní pasáži nakonec končím třetí, což je i moje finální umístění na celém závodě. Bylo super se potkat a takhle se poškádlit s kámoši z celé republiky a bonusově i mým schovancem Edou Skalickým, který za náš tým v minulosti též několikrát závodil.

Lucii se v crossu daří méně, je nucena provádět nouzový a bojovný eskymácký obrat a končí toto utkání třetí. Přesto součtem bodů z každé disciplíny je pro ni krásné druhé místo.

Večer pak probíhá poslední dodatečná disciplína s těžištěm v oslavách umístění. I přes velkou snahu je však znát zápal mladších závodníků a brzy nás čeká zasloužený odpočinek.

ASS Brno e-Finance Sport Team tedy letos na mistrovství republiky v extrémním kajakingu v mužích 3. místo (za vítězným J. Choutkou a druhým J. Benešem), a v ženách 2. místo (za vítěznou V. Vojtovou).

Díky všem organizátorům za perfektní akci a EFI Pivovaru za jejich podpůrné produkty.“

My děkujeme Pavlu Srbeckému i Lucii Součkové za heroický výkon a těšíme se na další závody v průběhu tohoto roku.

Videozáznam můžete shlédnout ZDE.