Jak se stát nejhorším lyžařem? 7 tipů, jak se na horách potlouct

V hotelovém baru je každý mistr světa. Ani ty ale čerstvě seřízené vázání a značkový vosk od pádu nezachrání. Padají všichni. Na lyžích, snowboardech a jiných sněžných prknech. A my vám prozradíme, proč budete letos na sjezdovkách padat i vy.

Cestovní pojištění - extrémní sporty

Dali jste si svařáček

Vínečko, pivečko, panáček. Už z našeho jazyka musí být každému jasné, že Češi berou alkohol jinak, než zbytek světa. Svařáček nebo grog v hospodě pod sjezdovkou patří k bontonu českých lyžařů. Ony ty pády potom totiž tak nějak méně bolí. Jenom ta pojišťovna vám pak karambol možná neproplatí.

Děláte ramena

Chcete se vytáhnout před kamarády, natřít to kolegovi z vedlejší kanceláře nebo zapůsobit na ty dvě usměvavé holky nebo dva větrem ošlehané chlápky, kteří vysedávají na lavičce pod vlekem. A tak si tu černou prostě sjedete. I když je nad vaše síly.  Třeba budou aspoň hezké sestřičky v nemocnici.

Jste ve všem nejlepší

K čemu je helma, když tenhle kopec znáte jako své boty? Klouby už vás trochu zlobí, ale stahovací pásky jsou pro slabochy. Vázání si seřizujete sami po večerech, protože servisům nevěříte. Vosk nepotřebujete, pojede to samo. A letos se konečně naučíte na snowboardu. Bez instruktora.

TIP: Nabídku cestovního pojištění si můžete porovnat ZDE. Při sjednání cestovního pojištění od AXA  Assistance se automaticky zařadíte do slosování o dvě sportovní outdoorové kamery.

Pletete si svah s pláží

Je to dřina, ty zimní sporty. Člověk si občas potřebuje odpočinout. A když je ten sníh tak měkký, proč se nevyplácnout uprostřed sjezdovky? Ideálně pod nějaký převis nebo za zatáčku, aby vás ostatní z dálky neviděli a nemohli vás objet. Nenecháte se přece očumovat.

Neodpočíváte

Někdo to bere jinak. Na svahu se neodpočívá, na svahu se maká. Dole jste vždycky jako první a než vás dojede zbytek party nebo rodiny, už se chytáte kotvy. Přes den se nejí, stačí se v sedm pořádně nasnídat a do čtyř odpoledne vydrží každý správný lyžař na nohou.

Sjezdovka je tu jen pro vás

Minulý rok jste řezali zatáčky v Alpách a teď se musíte trápit na tomhle placáku. Tak jim aspoň ukážete, jak se to dělá. Pustíte to šusem, kličkujete mezi začátečníky jako mezi slalomovými tyčemi a při zatáčení nekoukáte nad sebe ani pod sebe. Proč taky? Všichni vám určitě uhnou.

Všechny cedule lžou

Jak jako nesjízdná část svahu? Vždyť jste tudy minulý rok projížděli. Žádná cedule vám nebude říkat, kam smíte a nesmíte. A tohle že je dvojitá černá? Vždyť to vypadá nanejvýš jako červená a za tou zatáčkou to bude určitě to samé. Ne, cedule jsou k ničemu. Máte přece vlastní hlavu.

Pokud se budete řídit „radami“ v našem článku, pořádný karambol vás nemine. Ale bez nich by to na horách nebylo ono. Proto je k nezaplacení mít na telefonu někoho, kdo se o vás postará, když se něco stane. Sjednejte si cestovní pojištění AXA Assistance a jako bonus dostanete nonstop asistenční službu. Pak už s sebou můžete bez obav prásknout do sněhu. Nekryjeme vám jen záda, ale celé tělo.