Jak ukočírovat rodinnou dovolenou na horách s chladnou hlavou?

Zamlada jste dávali dvacet svahů za dopoledne. Oběd jste natáhli na hodinku a spláchli ho voňavou kávou. Večer byla párty v hotelovém baru nebo na pokoji. A teď máte dítě. Staré časy jsou pryč, ale ty nové můžou být ještě lepší. Stačí dát pozor na pár základních věcí. Následujících 7 tipů vám ukáže, jak si zimní dovolenou s dětmi užít a nezbláznit se.

Cestovní pojištění - dovolená s rodinou

Nic nebude jako dřív

Postavte se realitě čelem: vaše staré lyžařské já je pryč. Většinu času strávíte na placáku pro začátečníky. Obědy a kafíčka vyměníte za tříminutové pauzy na záchod.

Nechte to na profících

Kolik zlozvyků jste za život nasbírali? Víc, než si myslíte. Pokud je nechcete přenést na potomka, sežeňte mu zezačátku instruktora. Aspoň si mezitím zalyžujete.

TIP: Sjednejte si cestovní pojištění od AXA Assistance ZDE. Automaticky vás zařadíme do slosování o sportovní outdoorovou kameru.

Sekáče a půjčovny

I když nemáte zrovna otloukánka, lyže vaše dítko otluče jedna dvě. Zajděte si radši do sekáče, bazaru nebo půjčovny vybavení. Za ušetřené peníze ho pak na svahu uplaťte čokoládou.

Oblečení do vrstev

Po dojezdu ze všech teče pot. Stačí 10 minut ve frontě a pot na vás začne mrznout. A dítě se začne vztekat. Proto oblečení vrstvěte, abyste mohli přidávat a ubírat podle potřeby.

Dětské programy

Každé větší horské středisko nabízí programy pro děti. Nechte je vyřádit se pod dozorem a zatím si dejte v klidu kávu nebo sklenku vína. Potřebujete to.

Jezděte v tlupách

Chtěli byste čtyři ruce a šest očí. Doktoři vás ale odmítají operovat… a tak vám nezbývá než cestovat s jinými rodinami. „Teta“ pohlídá škvrně, zatímco vy vyřídíte skipas. A večer je pak větší sranda.

Smějte se zmaru do očí

Po dvacátém pádu na svahu se do neznáma propadne i váš humor. Přijde vztek a nadávky. Ale víte, co? To nikam nevede. Napočítejte do deseti a usmějte se. Sníh v obličeji ještě nikoho nezabil.

TIP: Rodinnou pohodu vám nezajistíme. Ale pokud se něco pokazí, na nonstop asistenční službu se můžete spolehnout. Cestovní pojištění od AXA Assistance pokrývá i odpovědnost za škodu, pokud vaše děti místo lámání rekordů polámou lyže nebo z hotelového pokoje udělají bazén. A když už se jim něco stane, může s nimi jeden rodič zůstat na pokoji. S AXA Assistance nebudete sami ani vy, ani vaše děti.