Motoristická sezóna se blíží. Povinné ručení lze sjednat třeba jen na léto

Už i řidiči, kteří se neradi vydávají na silnici během zimního počasí, pomalu začínají leštit své vozy. Jaro se blíží a s ním také hlavní motoristická sezóna. A takzvaní letní řidiči mají oproti pravidelným cestujícím jednu výhodu: nemusejí uzavírat celoroční povinné ručení.

Místo toho využívají výhod sezónního pojištění, které je zbavuje povinnosti ukládat registrační značku a technický průkaz po dobu neaktivity vozidla do depozitu.

„Pokud řidiči jezdí bez nehod, může být cena jejich sezónního povinného ručení nižší než za dálniční známku nebo jednu plnou nádrž,“ uvádí Veronika Hašplová, která má v Allianz pojišťovně na starosti produktový management neživotního pojištění. „Při sjednání přes internet je autopojištění účinné už deset minut po vyplnění příslušného formuláře. Zelenou kartu s měsíční platností majitel vozidla získá obratem na svoji mailovou adresu a její originál dostane poštou hned po zaplacení,“ dodává.

Sezónní povinné ručení je však vhodné pouze pro ty řidiče, kteří jsou si stoprocentně jisti, že svým vozem nebudou několik měsíců v roce vůbec jezdit. Výhodné je tedy například pro majitele motocyklů, kabrioletů nebo také sněžných skútrů, ale i pro všechny ostatní, kteří svým autem například nemusejí jezdit do práce a využívají ho třeba jen pro cesty na dovolenou. Stejně jako kdokoli jiný si i tito klienti mohou u Allianz vybrat jednu z více než tisícovky individuálních variant autopojištění. Sezónně lze totiž uzavřít i havarijní pojistku.

Více o sezónním pojištění na internetových stránkách Allianz.

Zdroj: Allianz pojišťovna