Pojišťovna Triglav v roce 2014 výrazně vylepšila hospodářské výsledky

První čtvrtletí roku 2015 potvrzuje, že spolupráce managementu
a VIGO Investments přináší další zlepšení kondice pojišťovny.

Hospodaření Triglav pojišťovny za rok 2014 vykázalo o více než 85 % nižší meziroční ztrátu, která dosáhla 13, 8 milionů korun. Nový management, který se podílí na řízení pojišťovny po uzavření dohody o jejím prodeji skupině VIGO Investments, intenzivně pracuje na zavádění provozních zlepšení. V prvním čtvrtletí roku 2015 Triglav pojišťovna vykazuje zisk.

Brno 28. května 2015 

Triglav pojišťovna v roce 2014 dosáhla podle auditovaných čísel ztrátu 13,8 milionu Kč, což je výrazné snížení záporného hospodaření proti roku 2013, kdy vygenerovala ztrátu téměř 93 milionů Kč. „Jde jednoznačně o velmi pozitivní výsledek, který ukazuje, že první zásadní změny v procesech a řízení pojišťovny, které jsme zavedli, přinášejí velmi rychlé zlepšování její kondice,“ vysvětluje Martin Frko, člen představenstva Triglav pojišťovny a současně místopředseda představenstva VIGO Investments.

Předepsané pojistné meziročně pokleslo ze 734 na 644 milionů korun. „To je dáno především vyšším soustředěním na stabilizaci a kvalitu kmene a zejména striktním řízením kvality portfolia ve flotilovém pojištění. Současně se nám podařilo zvrátit trend narůstajících provozních nákladů,“ komentuje situaci Martin Frko. 

Rok 2015 bude ziskový

První tři měsíce letošního roku potvrzují, že série opatření, která jsou v rámci Triglav pojišťovny zaváděny, jednoznačně přinášejí další pozitivní obrat v hospodaření. „Výsledky prvního čtvrtletí indikují zisk na úrovni 1 milionu korun. Ukazuje se, že pojišťovna je schopna pružně a především efektivně reagovat na vnitřní změny. To se odráží i v posilování její pozice mezi makléřskými společnostmi, které jsou pro její byznys klíčové,“ říká Martin Frko. Podle jeho slov je reálnou ambicí za rok 2015 dosáhnout kladného hospodářského výsledku. „Míříme k této metě, ale především platí, že budeme usilovně pracovat na zlepšeních, která pocítí jak naši obchodní partneři, tak především naši klienti,“ potvrzuje Martin Frko.

 

zdroj: tisková zpráva Triglav pojišťovna