Byt, který stojí za to vidět

Chci se s Vámi podělit o pocity, jaké jsem jako realitní makléř naší společnosti měla, když jsem se šla poprvé podívat na byt v Líšni na ulici Ševelova. I já jsem dítě, které vyrůstalo na sídlišti v panelovém domě. Takže tento zážitek jsem si s sebou nesla i na první schůzku s majiteli bytu. Když jsem přijela na místo, mile mě překvapilo nejen okolí, ale hlavně, že se nejedná o nechvalně známé vysoké desetipatrové domy. Budova, ve které se byt nachází, měla původně patra jen čtyři. Před deseti lety přibyla dvě nová patra cihlové nástavby. Jsem tedy zvědavá, jak bude byt vypadat.

Co o něm předem vím? Teď v něm bydlí čtyřčlenná rodina se dvěma malými dětmi, je slunný a prostorný. Má také lodžii s krásným výhledem na Brno a dostatečně velký sklep. Když mačkám zvonek, snažím se vžít do situace člověka, který by uvažoval o jeho koupi. Líbilo by se mi tady? Chtěla bych tu žít? Je tu vše, co potřebuji? Příjemný hlas majitelky mě posílá do šestého patra. I když mám možnost využít výtahu, jdu raději pěšky. Podle toho, jestli je v domě pořádek a čisto , se často pozná, jací lidé v domě bydlí i jaké mají mezi sebou vztahy. Výborně, dům je poklizen, nikde žádné malby sprejem na zdech, zatím jsem spokojená .

Světlo a prostor

fotografie bytu na ulici Ševelova

Prosvětlená chodba

Při každém náboru nové nemovitosti dávám hodně na první dojem. Už jak přicházím k bytu, vidím otevřenými dveřmi, ve kterých mě vítá majitelka, velice příjemně vymalovanou předsíň a vkusně řešenou vestavěnou skříň. Také světlá podlaha a ve stejném odstínu i všechny dveře do místností dělají byt světlý a útulný. Co dále na bytě oceňuji, jsou samostatné vstupy do jednolitých pokojů. Přesto, že se jedná o půdní nástavbu, nikde jsem se při své výšce  nepraštila do hlavy. A na to si už po zkušenostech s prohlídek podobných nemovitostí dávám velký pozor. 

fotografie bytu na ulici Ševelova

Krásný pokoj

Nejprve se jdeme podívat na pokoj dětí, který je také zařízený světlým nábytkem vyrobeným na míru. O co opravdu ocením, jsou hluboké vestavěné skříně, a to i v prostoru nad dveřmi. Skvěle využitý „slepý“ prostor. Pokoj rodičů je o něco menší než ten dětský, ale ani tady se nezapomnělo na úložné prostory. V koupelně se sprchovým koutem je dost místa pro sušičku i pračku a líbí se mi i obklady, u kterých majitelé vsadili na nadčasovost.  Zvolili totiž světle béžové obklady v kombinaci s velmi jemnou zelenou listelou.

 

fotografie bytu na ulici Ševelova

Praktický kuchyňský kout

A teď už jsem doopravdy zvědavá na pokoj, kde tráví celá rodina asi nejvíce času. Vysoký strop dodává obývacímu pokoji s kuchyňským koutem příjemnou vzdušnost. Velké balkonové dveře, přes které je krásný výhled na Brno, a taky okno v obývací části místnost dostatečné prosvětlí.

Všude blízko

Překvapilo mě, že náklady čtyřčlenné rodiny spojené s užíváním bytu jsou poměrně nízké. Podle majitelky se rodině ročně vrací až polovina výdajů zpět na přeplatcích.  Jde o další zajímavý bonus k už tak skvělému bytu.

Jako realitní makléř musím ocenit hlavně to, že byt je možné ihned užívat a to bez jakýchkoli úprav či změn. Vím, že by to pro mě bylo důležité, i kdybych byt chtěla pro sebe. Další obrovskou výhodu vidím v tom, že je tu všechno takříkajíc „u nosu“. Ať už se jedná o dětská hřiště, školy a školky, polikliniku nebo obchody. Zastávka MHD je také kousek.

Doufám, že se mi  alespoň částečně povedlo přiblížit atmosféru tohoto krásného bytu a jeho okolí. 

Půdní nástavba v Líšni na ul. Ševelova v osobním vlastnictví má celkovou výměru 84m2. Jen pro upřesnění, uvedené dispozice pokojů jsou: obývací pokoj s kuchyní 32 m2 + dětský pokoj 23 m2 + ložnice 15 m2, lodžie 2 m 2.

AKTUALIZOVÁNO: Několik dní po zveřejnění tohoto článku byl již byt závazně zarezervován. Pokud ale hledáte byt s podobnými dispozicemi, nezoufejte, určitě si vyberete z naší nabídky, nebo mě kontaktuje přímo s Vašimi požadavky na e-mailové adrese docekalova@e-finance.eu . 

Michaela Dočekalová, makléř e-Finance Reality