Zámek Račice si zahraje v detektivním seriálu České televize

V uplynulých třech letech poskytla naše společnost České televizi zámek v Račicích k natočení krátkých reportáží či dokumentárních snímků. Tentokrát však prostory zámku doslova obsadil početný štáb, aby zde natočil několik scén z detektivního seriálu Hlava medúzy, který by měl být uveden na obrazovky na podzim roku 2021.

V polovině května letošního roku zaplnily zámecký areál kamiony s technikou a zázemím a další doprovodná vozidla více než čtyřicetičlenného štábu. Ve dvou natáčecích dnech zde vznikl materiál pro jeden z osmi dílů detektivní série Hlava medúzy. V seriálu České televize, jehož natáčení se odehrává pod taktovkou režiséra Filipa Renče, uvidíte na podzim 2021 v hlavní roli Jitku Čvančarovou. Karel Heřmánek mladší alias seriálový Erik je ústřední postavou událostí, které se odehrávají v areálu račického zámku. Ten dostal pro filmařské účely kabát psychiatrické léčebny.

 

 

Račický zámek drží také jedno prvenství. Uskutečnilo se zde první natáčení televizní produkce v České republice po uvolnění přísných vládních a ministerských opatření proti šíření nemoci Covid-19, proto bylo provázeno přísnými zdravotními a hygienickými opatřeními.

Reportáž České televize o natáčení najdete zde.

Dobrou zprávou je, že kulisy z natáčení již zmizely, areál jsme uklidili, a do bývalých učňovských ložnic jsme instalovali zcela nové postele z masivního dubu opatřené novými komfortními matracemi. Nechybí ani skříně a noční stolky ze stejného materiálu. Vše je tak připraveno na letní turistickou sezónu. Více podrobností o možnostech pobytů a školení v zámeckém areálu, který má od 12. června 2020 ubytovací kapacitu rozšířenou na 103 lůžek, se dočtete v samostatném příspěvku.

Zveme Vás na návštěvu! Při pobytu můžete třeba zkusit hádat, ve kterém pokoji se natáčely scény z připravované Hlavy medúzy.