Direct pojišťovna ve třetím kvartálu dále vylepšuje hospodaření

Počty pojištěných vozidel vykazují růst, na nabídku nové pojišťovny reagují ve zvýšené míře také čeští podnikatelé

Praha 19. listopadu 2015

Hospodářské výsledky Directu, který se na český trh vrátil po akvizici pojišťovny Triglav, potvrzují, že koncept jednoduché a srozumitelné pojišťovny má v Česku výrazný potenciál. Během čtyř měsíců fungování pod novou značkou vykazuje pojišťovna po dlouhé pauze kladné přírůstky v celkovém portfoliu smluv pojištění lidí i firem.

Prvních devět měsíců letošního roku uzavřela DIRECT pojišťovna i přes investice v pozitivních  číslech. Zisk dosáhl hodnoty 22 milionů korun. V loňském roce za stejné období přitom pojišťovna (tehdy ještě pod jménem Triglav a s původním majitelem) vykázala ztrátu 7 milionů korun.

„Aktuální trend jasně ukazuje, že naše opatření, která jsme v pojišťovně uskutečnili a která intenzivně rozvíjíme, přinášejí efekt. Každý den se přesvědčujeme, že koncept pojišťovny orientované na jednoduchost, srozumitelnost a přátelskost oslovuje nejen naše obchodní partnery, ale také klienty z řad lidí i firem,“ komentuje výsledky Pavel Řehák, předseda představenstva DIRECT pojišťovny. Součástí příznivého vývoje je i navázání strategické spolupráce s NN pojišťovnou v oblasti prodeje retailové neživotního pojištění od ledna 2016.

Na pozitivním vývoji hospodaření se kromě růstu obchodu podílejí také opatření v podobě důsledného čištění pojistného kmene, řízení provozních nákladů a zaměření na prevenci pojistných podvodů.

Pro DIRECT se za čtyři měsíce rozhodlo přes deset tisíc nových klientů jak z oblasti retailu, tak také malých a středních podnikatelů. „Po představení nového povinného ručení a havarijního pojištění v říjnu vidíme, že zájem motoristů je skutečně velký. Umožní nám to jednak dosáhnout našich cílů,  ale především pokračovat v dalších investicích do konceptu pojišťovny pro lidi,“ vysvětluje Pavel Řehák.

Direct v roce 2015

  • červen: DIRECT se vrací na český trh jako multikanálová neživotní pojišťovna
  • červen: nové cestovní pojištění s neomezenými limity pro léčebné výlohy
  • červenec: navýšení kapitálu o 18,5 milionů Kč
  • červenec/srpen: provozní stabilizace a zlepšení kondice portfolia
  • říjen: nové povinné ručení a havarijní pojištění s maximální flexibilitou a nejvyššími limity plnění pro motoristy
  • listopad: uzavření dohody o strategické spolupráci s NN pojišťovnou

Zdroj: tisková zpráva DIRECT pojišťovna