Nemovitost týdne: Historická stavba na náměstí ve Vranově nad Dyjí

PRODANOVranov nad DyjíSpolečnost e-Finance, a.s., realitní divize hledá kupce pro historickou stavbu s restaurací, vinárnou a cukrárnou, nacházející se na náměstí obce Vranov nad Dyjí v okrese Znojmo.

Jedná se o nejvýznamnější historickou stavbu na náměstí, která byla vybudována roku 1524 a nese název Pážecí dům. Budova je dvoupodlažní a její nejvýraznější znaky jsou přední empírová fasáda, válcové nárožní rustiky a kasulové okno v západním štítu. Nachází se tu stylová zahrádka, vinárna, cukrárna. Zastavěná plocha je 390 m2, celková plocha pak 987 m2. V přízemí objektu se nacházejí klenby. První poschodí je řešeno jako dvoutakt s koridorem na dvorní straně a pokoji na straně uliční. V pokojích jsou nástropní štuková zrcadla.

Celková a velmi náročná rekonstrukce probíhala v letech 2001–2003. Dnes se v Pážecím domě nachází restaurace s kapacitou 22 míst a salónek s 12 místy. Naleznete tu dubové stoly, čalouněné židle, rohový bar se zázemím (mycím pultem a výčepem). Dále je tu také velký masivní příborník – úložný prostor například pro velmi jemný porcelán.

Kuchyně se skládá z černé kuchyně, přípravny, suchého skladu a úklidové místnosti. Vybavení kuchyně je kompletně v nerezu od značek Mareno a EKU, dále je ve výbavě dvoupatrová mikrovlnná profesionální trouba Panasonic, plynový šestiplechový konvektomat, plynový sporák s elektrickou troubou, elektrický kotel, smažící elektrické desky a smažící vana. K dispozici je též ohřívač talířů, 2 elektrické fritézy, chlazený pracovní stůl, mycí centrum s tlakovou sprchou a drtičem odpadků, průmyslová myčka, dvoudveřová lednička o objemu 1 400 litrů a dva elektřinou řízené chytače páry.

Veškeré pracovní stoly, závěsné skříňky a regály jsou v nerezovém provedení. Vinný sklep má kapacitu 50 míst, nachází se v něm výčepní pult se zázemím a vinotéka s boxy, přibližně 200 vinných a sektových sklenic. Jsou zde také kovářské umělecké doplňky – svícny, lustr a mříže.

Cukrárna v budově má kapacitu 30 míst a venkovní posezení o 20 místech. Nachází se zde výrobník zmrzliny s pasterizátorem, výrobník šlehačky, dvoupákový profesionální kávovar a mrazící vitrína na zmrzlinu s devíti vaničkami.

Zahradní restaurace má kapacitu 50 míst a nachází se v ní barokní kašna. Vnitřní zahradní bar je vybaven myčkou skla, výrobníkem ledu s připojením na vodu, jednopákovým profesionálním kávovarem a hotelovým průtokovým kávovarem s ohřívací plotýnkou a celonerezovým mycím stolem.

Venkovní bar má možnost čepovat sudové pivo, je vybavený ruční myčkou skla a malým stolním grilem.

K ubytování se nabízejí kompletně a nadstandardně vybavené 4 dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením. V podkroví je možné vybudování dalších pokojů, již proběhla příprava rozvodů. Byt majitele-správce o rozloze 200 m2 oplývá vlastním sociálním zařízením. Každá sekce, restaurace, cukrárna i vinárna má svůj vlastní okruh alarmu a topení.

Nový majitel této nemovitosti nemusí investovat a může začít provozovat krásný a plně vybavený objekt, nacházející se přímo pod zámkem, na který je výhled přímo ze zahradní restaurace.

Další fotografie a kontakty na realitního makléře naleznete na stránce nabídky této nemovitosti.